Om oss
Vad vi gör
Hållbarhet
Kontakta oss

DAILY GREENS + OPERATION SMILE

TILLSAMMANS FÅR VI FLER BARN ATT LE

Varje såld Daily Greens banan blir ett bidrag till hjälporganisationen

Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Få drabbade vet att en relativt enkel operation, som tar mindre än en timme, kan åtgärda problemet. Hjälporganisation Operation Smile har under sina verksamma år genomfört hundratusentals läpp-käk och gomspaltoperationer. Nu går Daily Greens in i ett samarbete med Operation Smile och gör varje såld banan till ett bidrag som hjälper organisationen driva sina kliniker.  


Operation Smile grundades av det amerikanska läkarparet Bill och Kathy Magee 1982 och bananer kom att spela en symbolisk roll när organisationen blev till. En kvinna i Filippinerna, där paret var och volontärarbetade, gav dem en stor korg med mogna bananer. Detta för att visa sin uppskattning trots att hennes barn inte kunde opereras då. Bill och Kathy bestämde sig snabbt för att återvända året därpå, vilket blev starten för Operation Smile. 


Från den stunden blev bananer en symbol för hopp, tacksamhet och tron på en bättre morgondag, och nu drygt 40 år senare får Daily Greens bananer spela en viktig roll för att ge fler barn en livsviktig operation.  

Från och med vecka 40 kommer bananerna synas i frukt och grönt sektionen hos flera butiker, då kommer du kunna se här vart du kan köpa våra bananer. På bananerna finns det dessutom en QR-kod som tar kunderna till Daily Greens och Operation Smiles kampanjsida där de får veta mer om hur de kan vara med och hjälpa. 


Se video om samarbetet här>>

Gå till Operation Smiles kampanjsida >>